Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Black swan (σκοτεινή πλευρά)

Μόλις χτες το πρωί, πριν φύγω από το σπίτι, αποφάσισα να κατεβάσω τον "Μαύρο κύκνο". Το απόγευμα που γύρησα είχε ήδη κατέβει, έτσι το βράδυ αποφάσισα να κάτσω να το δω μιας και δεν μου άρεσε τίποτα απ' αυτά που είχε η T.V.


Δεν ξέρω αν ήταν καλή ιδέα. Ok, δεν λέω, μου άρεσε η ταινία αλλά ήταν λίγο τρομακτική ώρες-ώρες. Όχι τρομακτηκή όπως ένα αηδιαστικό θρίλερ. Ήταν τρομακτική μ' έναν διαφορετικό τρόπο.
Γιατί βλέπετε, είναι τρομακτική η τροπή που πέρνει ο χάρακτηρας ενός νέου κοριτσιού που καταπιέζεται από μια μητέρα που δεν την αφήνει να έχει προσωπική ζωή, να βγαίνει με τους φίλους το βράδυ και να αργεί, να κάνει λάθη. Είναι τρομακτικό το τι κάνει ένας άνθρωπος για το τέλειο. Είναι τρομακτικό να βλέπεις αυτή την κοπέλα να έρχεται σε αντίθεση με τη σκοτεινή πλευρά της.
Μια πλευρά που όλοι έχουμε. Μια πλευρά του εαυτού μας, που κρύβεται καλά πίσω από τα μαλλιά μας και κάτω από το δέρμα μας. Μπορεί να αγνοούμε την ύπαρξή της, μπορεί και όχι.
Το θέμα δεν είναι αν έχουμε σκοτεινή πλευρά, γιατί έχουμε. Το θέμα είναι να μάθουμε να την ελέγχουμε ώστε να μην γίνει ποτέ εμπόδιο στην ευτυχία μας. Το θέμα είναι να μην την αφήσουμε ποτέ να μας καταστρέψει ή να πληγώσει αυτούς που αγαπάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου