Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Το παιχνίδι της αγοράς

Λοιπόν, έχω να γράψω κάτι χρόνια, αλλά με όλα αυτά που γίνονταν δεν είχα καθόλου έμπνευσηη. Για να επανορθώσω, σας έχω ένα σούπερ άρθρο..
Η έμπνευση μου ήρθε καθώς ψώνιζα με τον μπαμπά μου στο σούπερ-μάρκετ..


Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, διέσχησαμε το πάρκινγκ και πήραμε ένα καρότσι από αυτές τις τεράστιες σειρές. Το καρότσι έγραφε πως η κλοπή του καροτσιού διόκεται ποινικά. <<Μα ποιος θα ήθελε να κλέψει ένα καροτσάκι σούπερ-μάρκετ;>> αναρωτήθηκα.
Μπαίνοντας μέσα στο κατάστημα, είδα πως αν και υπάρχει οικονομική κρίση, ήταν γεμάτο. Στα ταμεία είχαν σχηματιστεί μακρυές ουρές.
Περπάτησα στους μεγάλους διαδρόμους και αντίκρισα ανθρώπους  να περνούν με τα τεράστια καρότσια τους χωρίς να μιλούν, μαγεμένοι από τα χιλιάδες χρώματα των προϊόντων. Οι πωλητές, με ψεύτικα χαμόγελα στα χείλη, μόνο τους σκοπό έχουν να παραγεμήσουν τα ήδη γεμάτια καρότσια μας.
Και να το παιχνίδι της αγοράς! Οι έμποροι έχουν μόνο τους στόχο το κέρδος. Φτιάχνουν ωραίες συσκευασίες για να προσελκύουν τους καταναλωτές, αγοράζουν τα προϊόντα από τους παραγωγούς για ευτελή ποσά. Και μετά αναρωτιούνται γιατί πάμε κατά διαόλου!

Βέβαια, το κύριο πρόβλημα ξεκινά από εμάς τους καταναλωτές. Προτιμάμε πάντα τα μεγάλα πολυκαταστήματα, προτιμάμε τα ξένα προϊόντα αντί για τα ντόπια. Στο τέλος-τέλος, αν δεν υποστιρίξουμε εμείς τα τοπικά μας προϊόντα,ποιος θα το κάνει;
Ελπίζω τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Είναι στο χέρι μας. Στο παιχνίδι της αγοράς μπορεί να μην επιλέγουμε εμείς τι ζαριά θα φέρουμε, αλλά εμείς αποφασίζουμε προς τα πού θα κινήσουμε το πιόνι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου